Is het toegestaan om de koran fonetisch op te schrijven? (Fiqh Maliki)

Vraag: Al salaam oleikom warahamtollah, Paar dagen terug heb ik van één van onze docenten op iur te horen gekregen dat het verboden is om Quran op z;n fonetisch te schrijven. Dus Koran met latijns letter opschrijven. Bijvoorbeeld: Bismillahi al rahmani al rahim etc. Ik hoor het van jullie inchallah. Wassalaam oleikom,
Antwoord: Wa Alaykum as-salam   Beste broeder, de Kuran is geopenbaard in duidelijk Arabisch. De vertalingen die geschreven worden van de Kuran is niets anders dan een vertaling van de betekenissen. Wat betreft de woorden waarmee de Kuran in het Latijnse schrift wordt geschreven zoals: “Bismillahi al rahmani al rahim”: Dit is verboden. De reden hiervan is dat de uitspraak hiermee niet overeen zal komen met die van Arabische letters. Als gevolg zal de met deze letters geschreven Kuran lezer, de letters niet correct kunnen uitspreken wat een verwerpelijke zaak is. En Allah Ta`ala is Alwetend

About Sjaykh Galal Al-Jihani

Test