Op welke manieren mag ik kennismaken met een vrouw volgens de islâm ? (Fiqh Maliki)

Vraag: Salamolaikoum, Graag zou ik raad willen bij het volgende: Ik ben een man van 27, die ervoor open staat om te trouwen, alleen vind ik het moeilijk om direct een vrouw om de hand te vragen. Ik zou graag voor deze stap, een vrouw willen leren kennen op een wijze dat binnen de islam is toegestaan. Mijn vraag is; Welke wijzes zijn er binnen de Islam toegestaan? Graag hoor ik van u Met vriendelijke groet
Antwoord: Bimillah al-Rahman al-Rahim    Er zijn een aantal zaken waarmee rekening gehouden moet worden. De Profeet heeft aanbevolen om naar de vrouw te kijken omdat dit voor liefde zal zorgen (Bukhari). Bij de omgang kan men dus gewoon met elkaar spreken en naar elkaar kijken. Echter, het is niet toegestaan om alleen in een ruimte te verkeren die niet toegankelijk is voor anderen. Men kan hierna de hitbe doen, verloving. Dit is geen huwelijksovereenkomst en daarom is fysieke contact nog steeds haram. Men kan ook vooronderzoek doen over de desbetreffende persoon door naar andere vrouwen te vragen over haar. Als u een specifieke vraag stelt, kan ik u een specifiek antwoord geven. Voor meer informatie verwijs ik naar Al-fiqh al-islami wa adillatuhu van Wahbah al-Zuhayli

About Sjaykh Galal Al-Jihani

Test