Wat moet je doen met islamitische boeken die erg beschadigd zijn? (Fiqh Hanafi, Maliki)

Vraag: salaam aleikum Wat moet je met boeken doen die over de islam gaan maar erg beschadigd zijn of er is iets overheen gevallen? wasalaam aleikum
Antwoord: Wa alaykum as-salam wa rahmatullah wa barakatuh   Bedankt voor uw vraag wat duidt op uw toewijding aan uw geloof en uw zorgzaamheid voor de zaken die daar betrekking op hebben. Allah Ta`ala zegt: “En wie de heilige tekenen van Allah vereert, voorwaar, dat is de oprechtheid des harten.”(Alhadj:32)   Het is met consensus van de moslims verboden om papier waarop een Kuran vers, een overlevering van de Profeet, iets van de Islamitische wetenschappen, naam van Allah Ta`ala of een naam van een van de verhevene profeten geschreven is op de grond te gooien of  deze oneerbiedig te behandelen.   In deze gevallen dient men het papier op een respectvolle manier weg te werken zodat het tekst dat erop staat verdwijnt. Dit kan men doen door het volgens sommige geleerden te verbranden of met water te bewerken of de letters met sommige apparaten uit te vegen zodat het niet meer te lezen is en vervolgens kan men deze versnipperen in speciale apparaten. Als u dit doet treft u geen blaam meer betreffende het papier.   En Allah Ta`ala is Alwetend

About Sjaykh Galal Al-Jihani

Test