Zijn kaartspellen en dobbelspellen verboden? (Fiqh Hanafi)

Vraag: zijn kaartspellen halal of haram idem dito voor dobbelspellen?
Antwoord: Alhamdu lillah wa al-salatu wa al-salamu ala sayyidina Muhammadin rasulillah   Volgens de meerderheid van de schriftgeleerden zijn spelletjes waarin het kansaspect overheersend is verboden. En wat betreft gokspelen, dat is volgens de consensus van alle geleerden Haraam. Alleen denkspelletjes zijn toegestaan volgens sommige geleerden. In de genoemde kaartspelletjes is het kansaspect overheersend en niet het denkaspect. Het is vergelijkbaar met het verbod op nard (tavla / dobbelspelen) door de Profeet (Allah zegene hem en schenke hem vrede) toen hij zei: “Wie nard speelt (dobbelt) is net als iemand die zijn hand in varkensvlees heeft gestoken.” (Sahieh Muslim).   En Allah Ta`ala is Alwetend

About Sjaykh Galal Al-Jihani

Test